OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Şehit Öğretmen Sevda Aydoğan Ana Okulu, İlkokul binamıza tahsisli olup 18.07.2022 tarihinde kendi içinde bağımsız olarak ancak ortak okul binasına bağlı olarak eğitim öğretim vermektedir. İlkokulumuz ise kesin bir belge olmamakla birlikte, ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK tarafından 1923 yılında temeli atılan ve halen Ümraniye Nene Hatun Anaokulu olarak hizmet veren binada, 1924 yılında Aşağı Dudullu İlkokulu adı ile eğitim- öğretime başlamıştır. Bu binada 1995 yılına kadar eğitim öğretim sürdürülmüştür.

Bina zamanla ihtiyaca cevap verememiş ve okul bahçesine 1980 yılında şu anda yenilenmiş binasıyla hizmet veren Cumhuriyet Anaokulu'nun bulunduğu arsa üzerinde 5 derslikli yeni bir okul yapılmıştır. Bu binada yetersiz kalınca 1995 yılında 30 derslikli şimdiki binamız hizmete girmiştir. Okulumuzun adı 1995-1996 Eğitim- Öğretim yılından itibaren Şehit Öğretmen Sevda Aydoğan İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. Okul binamız 2007 yılında depreme karsı güçlendirilmiştir. Okulumuz 2013-2014 Eğitim - Öğretim yılı itibariyle İlkokul olarak hizmet vermektedir.